Huiskamer van Waarder
 

Activiteiten

In de huiskamer worden verschillende activiteiten georganiseerd. Hieronder vindt u een opsomming van vaste activiteiten. Regelmatig worden er losse activiteiten georganiseerd. Wilt u een nieuwe activiteit starten in de huiskamer neem dan contact op met het bestuur van de Huiskamer van Waarder. Er zijn verschillende activiteiten met een open inloop karakter. Denk aan de koffieochtend, de spelletjes, de maxi-middag en het koersbal. U hoeft zich dus van tevoren niet aan te melden en bent van harte welkom om aan te schuiven.


Maxi-middagen

Elke 2e en 4e woensdag van de maand worden er door vrijwilligers gezellige bijeenkomsten georganiseerd voor senioren die willen handwerken, kaarten maken, rummikub en scrabble spelen en natuurlijk gezellig bijkletsen. De middag begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen.

1x per jaar worden de gemaakte spullen verkocht en daar wordt weer nieuw materiaal van gekocht. 3x per jaar is er een gezellige maaltijd met bijv. soep, pannenkoeken, patat en kroket. Ook mannen zijn van harte welkom.


Biljarten

Biljarten is een echte sport. Biljarten is een leuke sport om te beoefenen maar ook om naar te kijken. Elke maandag en vrijdagmiddag om 13.00 uur wordt het biljart gereed gemaakt voor een spannende strijd. De groep kiest zelf zijn deelnemers.

Er is een 2e groep biljarters op de woensdagavond om de week. Tijdstip van 19.00 tot 22.00 uur. Iedereen is welkom; mannen, vrouwen, ervaren, onervaren en voor alle leeftijden. Informatie is op te vragen bij Erik Bos tel. 06-33106484. Met uitzondering van de zomermaanden: mei t/m augustus.


Bewegen voor ouderen

Bewegen is goed. Goed bewegen is een hele kunst.

Elke donderdagochtend is er onder leiding van een deskundige docent gelegenheid om te bewegen. Op een gezellige manier met veel spelelementen wordt u uitgedaagd om te bewegen.  Samen bewegen en plezier beleven. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar koffie te drinken. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. U betaalt per ochtend dat u deel neemt € 2,50 exclusief de koffie.


Koffieochtend met bingo

Niets is gezelliger dan met elkaar koffie drinken en de dagelijkse zaken met elkaar bespreken. Daarom is er op woensdagmorgen om 10.00 uur een gezellig samenzijn in de Huiskamer van Waarder. Naast het koffie drinken en gezellig kletsen met elkaar is er ook nog bingo. Entree is gratis, de koffie kost € 1,- en voor een bingokaart betaalt u € 0,50.


Open tafel

Eten met elkaar is gezelliger dan alleen. Vrijwilligers van de Huiskamer van Waarder vinden het fijn om voor senioren te koken. Deze 2 ingrediënten zijn de basis van de Open Tafel.

2x per maand wordt de tafel voor senioren uit Waarder en Driebruggen gedekt. In principe is dit de 2e en 4e dinsdag van de maand. Er wordt een 3 gangen menu geserveerd en daarbij zijn een drankje en een kopje koffie/thee inbegrepen. Kosten voor deze maaltijd zijn € 6,50. Opgeven kan per mail: info@huiskamervanwaarder.com


Pannen voor Mannen

Kent u ze ook? Mannen die alleen maar een eitje kunnen bakken! Voor deze mannen is er een cursus Pannen voor Mannen. Op een eenvoudige manier wordt geleerd hoe je eenvoudige maaltijden kan bereiden. Als beloning wordt het gerecht in een gezellige sfeer opgegeten onder het genot van een wijntje.

Een groep bestaat uit 4 personen. Per avond betaalt u voor deze cursus € 10,00. De cursus wordt 1x per maand op donderdagavond gegeven.


Repair Café

 
Onder het mom van Waardeer Het- Repareer Het, of Weggooien, mooi niet,  zit er een team van handige mensen klaar om, onder het genot van een kopje koffie of thee, defecte apparaten of kapotte dingen samen met u, te repareren.

De reparatie is gratis, u betaald dus geen arbeidsloon, maar u mag natuurlijk altijd een vrijwillige bijdrage geven. Evt. onderdelen moeten wel betaald worden. We repareren, elke 1ste vrijdagmiddag van de maand, van 14:00 uur tot 16:00 uur. Kijk even in de agenda wanneer de eerst volgende repair-cafe middag is. Heeft u vragen of opmerkingen dan horen wij dit graag,

 Martin van Vliet, Els Kneppers.


 


Map